Go Back

Vojvođanski rezanci sa makom

Vreme Pripreme 25 minutes
Porcije: 4
Kalorije: 400

Sastojci
  

  • 300 g širokih rezanaca
  • 150 g mlevenog maka
  • 200 ml mleka
  • 4 kašike šećera ili po ukusu
  • 40 g putera
  • Prstohvat soli
  • Šećer u prahu za posipanje opciono

Method
 

  1. U velikoj šerpi zakuvajte vodu sa prstohvatom soli i skuvajte rezance prema uputstvu na pakovanju.
    Testeninu kuvajte po uputstvu sa pakovanja
  2. Zagrejte mleko pa dodajte mleveni mak, puter i šećer.
    Zagrejte mleko i ubacite šećer, puter i mak pa mešajte dok se sve ne sjedini.
  3. Dobro promešajte da se sastojci sjedine i da rezanci ravnomerno upiju aromu maka.
    Sjedinite testo sa filom i dobro promešajte
  4. Poslužite toplo, po želji pospite dodatnim šećerom u prahu.
    Služite toplo i po želji pospite šećerom u prahu

Video