Vojvođanska kuhinja obiluje raznolikim i ukusnim desertima koji su deo kulturnog nasleđa i tradicije.
Jedan od takvih deserata su rezanci sa orasima, poznati kao klasičan desert koji spaja jednostavnost pripreme sa bogatim i punim ukusom.
Ova poslastica, koja se sastoji od domaće testenine i aromatičnih oraha, idealna je za svečane prilike.
Kako biste se povezali s tradicijom vojvođanske kuhinje i uživali u ovom ukusnom desertu, potrebno je samo nekoliko jednostavnih koraka.
Priprema rezanaca sa orasima je slična kao i priprema rezanaca sa makom, a uz malo truda biće lako savladana veština koja će oduševiti vaše ukućane i goste.
U nastavku ćemo se detaljnije pozabaviti tradicionalnim receptom i koracima za pripremu ovog ukusnog vojvođanskog deserta.
Tradicionalni recept za vojvođanski desert
Rezanci sa orasima
Sastojci
Method
- U velikoj šerpi zakuvajte vodu sa prstohvatom soli i skuvajte rezance prema uputstvu na pakovanju.
- Kada su rezanci kuvani, procedite ih i odmah dodajte puter, promešajte da se ravnomerno rastopi. Dodajte mlevene orahe i šećer, dobro promešajte dok se sve lepo ne sjedini.
- Poslužite toplo, posuto šećerom u prahu ili prelivene medom.
Zaključak

Sa svojom jednostavnošću i izuzetnim ukusom, rezanci sa orasima predstavljaju savršen međuspoj spoljašnjeg ukusa i bogatstva tradicionalne vojvođanske kuhinje.
Ovaj desert, kao i knedle sa šljivama su idealni svaku priliku, bilo da se radi o porodičnom okupljanju, prazničnoj gozbi ili uživanju u trenutku slatkog predaha.
Uz ovaj recept, vi ne samo da pripremate poslasticu, već i prenosite duh tradicionalne vojvođanske kuhinje i povezujete se sa bogatom kulturom i običajima vaših predaka.
Toplina i ljubav u ulaganje u ovakve jednostavne deserte čine svaki obrok posebnim i nezaboravnim.